Jeg er veldig glad i kokosboller. Ja, i godis generelt!!
Men - teller man kalorier, er kokosbolle et greit valg.
Fikk oppskrift på kokosbollekake av en kollega for en tid tilbake, og nå fikk jeg omsider laget den.
Det var utrolig enkelt, og den ble kjempegod!!!
Tips til helgekake!!
Mmmmmm.....klin kokos!!!
KilliVanilli
 |
Jeg brukte "Jacobs vaniljesukker", derfor tydelige "vaniljeprikker"..... |
 |
Holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, men kan også fryses.
Her kommer oppskriften:
Skumkake
Ingredienser:
3 eggehviter
2 dl sukker
4 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
2 dl kokende vann
Glasur:100 g kokesjokolade/ev melkesjokolade
1 ss kaffe
1 ss smør eller delfiafett
Til bunnen og som pynt:
2 dl kokos
Fremgangsmåte:
Start med å forberede kakeformen: Sett ringen på en rund kakeform (24 cm idiameter)
direkte på et kakefat. Ha et tykt lag med kokos i bunnen. Fordel kokosen mest mulig-jevnt
utover. Mest mulig av flaten på kakefatet skal være dekket med kokos - dette er for å
forhindre at skummet setter seg fast i fatet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og
vaniljesukker litt og litt under pisking. Pisk til stiv marengs (5-10 min med elektrisk
mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl
blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle
under pisking. Pisk videre på futt hastighet i 20 minutter.
Ha marengsmassen i formen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har
stivnet. Løsne så kaken fra kakeringen med en skarp kniv og fjern den fra kaken.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt smør eller delfiafett, Avkjøl litt og smør
deretter over toppen av kaken. Dryss over litt kokos. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til
sjokoladen har stivnet.
Tips:
Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Dette gjelder særlig
hvis du bruker delfiafett og ikke smør. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du
skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har
myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for ã
komme igjennom sjokoladen).
"Skumkake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar