fredag 2. november 2012

Klin kokos!!

Jeg er veldig glad i kokosboller. Ja, i godis generelt!!
Men - teller man kalorier, er kokosbolle et greit valg.

Fikk oppskrift på kokosbollekake av en kollega for en tid tilbake, og nå fikk jeg omsider laget den.

Det var utrolig enkelt, og den ble kjempegod!!!


Tips til helgekake!!


Mmmmmm.....klin kokos!!!






KilliVanilli

















Jeg brukte "Jacobs vaniljesukker", derfor tydelige "vaniljeprikker".....

Holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, men kan også fryses.


Her kommer oppskriften:

Skumkake

Ingredienser:


3 eggehviter
2 dl sukker
4 ts vaniljesukker 
6 plater gelatin
2 dl kokende vann
Glasur:100 g kokesjokolade/ev melkesjokolade
1 ss kaffe
1 ss smør eller delfiafett


Til bunnen og som pynt: 2 dl kokos

Fremgangsmåte:
Start med å forberede kakeformen: Sett ringen en rund kakeform (24 cm idiameter) direkte et kakefat. Ha et tykt lag med kokos i bunnen. Fordel kokosen mest mulig-jevnt
utover. Mest mulig av flaten kakefatet skal være dekket med kokos - dette er for å forhindre at skummet setter seg fast i fatet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukker litt og litt under pisking. Pisk til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre futt hastighet i 20 minutter.
Ha marengsmassen i formen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet. Løsne så kaken fra kakeringen med en skarp kniv og fjern den fra kaken.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt smør eller delfiafett, Avkjøl litt og smør deretter over toppen av kaken. Dryss over litt kokos. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips:
Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Dette gjelder særlig hvis du bruker delfiafett og ikke smør. Kaken kommer da til å sprekke toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for ã komme igjennom sjokoladen).
"Skumkake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar