Prøvde meg på en ny bolleoppskrift her forleden. Havreboller. Mindre kalorier og kanskje litt sunnere?
Jeg byttet ut sukkeret med Sukrin og droppet rosinene, for å minske enda flere kalorier.
De var ekstra gode med litt Fløtemysost på, og da selvsagt av den "lettere" typen.......
Her er oppskriften:
Til 24 stk
- 6 dl Lettmelk
- 150 gram Smør 80 % fett
- 1 pakke Gjær
- 800 gram Hvetemel
- 200 gram Havregryn lettkokte
- 1,5 dl Sukker
- 2 ts Kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl Rosiner
- 1 stk Egg, til pensling
- Havregryn til pynt
1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
2. Hev deigen under plast eller et hånkle på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
3. Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving i ca. 20-30 minutter. Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
4. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøl på rist.
KilliVanilli
Følg meg på Instagram: @vanillikilli
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar