lørdag 15. september 2012

Sunnere boller



Prøvde meg på en ny bolleoppskrift her forleden. Havreboller. Mindre kalorier og kanskje litt sunnere?
Jeg byttet ut sukkeret med Sukrin og droppet rosinene, for å minske enda flere kalorier.
De var ekstra gode med litt Fløtemysost på, og da selvsagt av den "lettere" typen.......

Her er oppskriften:

Til 24 stk

  • 6 dl Lettmelk
  • 150 gram Smør 80 % fett
  • 1 pakke Gjær
  • 800 gram Hvetemel
  • 200 gram Havregryn lettkokte
  • 1,5 dl Sukker
  • 2 ts Kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl Rosiner
  • 1 stk Egg, til pensling
  • Havregryn til pynt


1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
2. Hev deigen under plast eller et hånkle på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
3. Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving i ca. 20-30 minutter. Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
4. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøl på rist.

KilliVanilli
Følg meg på Instagram: @vanillikilli

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar