Her kommer min favoritt:
1/2 pk fersk gjær
1 ts salt
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
4 dl lunket vann
1 egg
1-2 dl hakkede friske urter (jeg bruker Basilikum, Timian og Rosmarin)
10-11 dl hvetemel (jeg bruker Italiensk 00-mel)
Olivenolje til pensling og Maldonsalt til dryss.
Bland gjæren med litt av vannet, sammen med salt, honning og olivenolje.
Ha i resten av vannet, egget og melet.
Det beste er å kjøre dette noen minutter i kjøkkenmaskin. Deigen bør eltes godt.
Dekk bollen med plast og la den heve ca 1 time.
Dekk en stekeplate med bakepapir, og hell deigen utover platen. Jeg pleier å ta litt olje på hendene og klappe deigen utover platen. Lag groper med en finger, pensle over med olje og dryss på Maldon salt.
Dekk til med plast og la det heve i 20-30 minutter.
Stekes på midterste rille i oven på 225 grader. 20-25 minutter.
Noen ganger dropper jeg urtene og skjærer skiver med rødløk som jeg legger på toppen av brødet før steking. Du kan også bruker halve cherrytomater som du dytter nedi brødet. Strø gjerne over paramezan også. Kjempegodt!!
KilliVanilli
www.killivanilli.no
www.killivanilli.blogg.no
Test.
SvarSlett