søndag 13. mai 2012

Jeg har fått dilla...

på hjemmelagde knekkebrød.
Oppskriften fikk jeg av en kollega for en tid tilbake. Har bakt de flere ganger nå, riktignok men en liten egen twist....

Her kommer den:
4 dl grov sammalt hvete
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
2 ts salt
7 dl vann

Div frø/kjerner til topping.

Rør sammen alle ingrediensene og la det svelle i ca. 30 minutter.
Fordel røren utover 3 stekebrett med bakepapir.
Skjær ruter med et pizzahjul og dryss på det du ønsker av frø og kjerner.
Stekes på 150 -160 grader med varmluft. Da kan steke alle tre platene på en gang.
Steketid ca. 1 time og 10 minter. Bytt plass på platene etter halv tid, og slipp ut litt damp
underveis.
La de gjerne stå litt i ovnen etter at den er skrudd av, med ovnsdøren litt på gløtt.
Avkjøl på rist og oppbevar i boks med tett lokk.
                     

Mmmnnn....kjempegodt med fløtemysost på....
















Jeg oppbevarer mine i en stor fin glasskrukke med lokk.


Prøv da vel!

Lykke til!

KilliVanilli






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar